Op de wachtlijst & reserveren? Aandachtig lezen!!!

Wij vragen iedereen onderstaande tekst aandachtig door te lezen 

Hoe kan je reserveren bij  30 Seconds To Rats?

Door een e-mail te sturen naar 30seconds2rats@gmail.com
Hierin vermeld je de volgende gegevens:
Naam
Adres
Telefoonnummer
Van welk nest je wenst te reserveren
Vrouwtjes of mannetjes en hoeveel
Huisdier of fokdier
Indien je een website hebt, graag de link vermelden
Geef ook door of je al ratjes hebt - of dat je al ervaring hebt met ratjes - of dat het voor het eerst is dat je ratjes gaat aanschaffen.

Geef je niet al deze informatie door dan kan ik de reservering niet in behandeling nemen.

Er mag altijd vrijblijvend contact met ons worden opgenomen.

Hoe werkt de wachtlijst & het reserveren?

Het is het hele jaar mogelijk om je in te schrijven voor rittens. Ook als er geen nesten in de planning staan of als nesten nog niet geboren zijn.
Je komt dan op een wachtlijst te staan.
Als er dan een nest geboren is, zal iedereen op volgorde van de wachtlijst een e-mail krijgen.
Je kan dan aangeven of je interesse hebt in rittens van dat nest, of niet. Wat je keus ook is, ik krijg graag antwoord terug.
Kies je voor dat nest, dan kom je op de reserveringslijst voor dat nest, en zal je daaruit mogen gaan kiezen, nadat ikzelf en eventueel de eigenaar van de dekman, een keus hebben gemaakt. Dat zal zijn als de rittens zo'n 4 tot 5 weken oud zijn.
Op dat moment, als je echt definitief mag gaan kiezen, krijgt je een e-mail met de vraag om je keuze te maken.
Als de rittens 7 weken oud zijn, mag je ze komen ophalen. 

Inschrijvingen die niet alle gevraagde informatie bevatten, worden niet in behandeling genomen en verwijderd. 

Voor silvermanes worden pas mails verstuurd als ze rond de 7 weken oud zijn, en kunnen soms pas opgehaald worden als ze rond de 10 tot 12 weken oud zijn.

NOTE:
Als een heel nest bestaat uit allemaal rittens in dezelfde kleur, en alle rittens zijn zonder tekening, dan valt er weinig vooraf te kiezen. Iedereen zal dan gemaild worden op welke dag en hoe laat ze de rittens kunnen afhalen.
Indien de eerste op de lijst niet op de aangegeven tijd kan komen, zal die ook pas later kunnen kiezen, aangezien wij alle rittens liefst op dezelfde dag of in hetzelfde weekend laten verhuizen.

Kunnen we al eens op bezoek komen?

Ja natuurlijk is het mogelijk om eens op bezoek te komen. Echter, er worden geen mensen toegelaten in de ruimte waar onze dieren staan. Het zal dus niet mogelijk zijn om bij onze volwassen dieren een kijkje te gaan nemen. Dit is puur ter bescherming van onze dieren, aangezien wij niet kunnen weten waar je al eerder geweest bent, en wie weet is dit wel ergens waar een ziekte heerst. Je kan dit via schoenen, kleding en zelfs via de adem urenlang verspreiden.

Kunnen ratjes thuis gebracht worden?

Ja dit is mogelijk indien de afstand niet verder is dan 20/30 minuten van Maldegem.
Er dienen ook brandstof kosten te worden betaald voor het brengen, maar liever hebben we dat je de ratjes hier komt ophalen.
Wij rijden ook een paar keer per jaar naar Nederland om ratten te vervoeren. Dit gebeurt altijd in de ochtend, en alleen naar Houten of Valkenswaard.

Op erg warme zomerdagen, of bij ander extreem weer, vervoeren wij geen dieren.

Wanneer vervalt een reservering?

* Wanneer er geen reactie van de reserveerder is geweest, 1 week na een door mij verstuurde e-mail.
* Wanneer de reserveerder niet akkoord gaat met de aanbetaling.
* Wanneer de reserveerder niet op de afgesproken dag en tijd verschijnt om de rittens op te halen, zonder enige berichtgeving.

Bij bovenstaande regels zal de reservering komen te vervallen, en de rittens zullen weer beschikbaar worden gesteld op de website, zodat iemand anders ze kan reserveren.

Nog even voor de duidelijkheid!!!

Voor uw nieuwe vriendjes of vriendinnetjes dient u zelf zorg te dragen voor een geschikt reismandje. (Een kartonnen doos, schoenendoos, kartonnen dierenwinkel doosje, kleinste maat Ferplast (Hamster) reismandje is hierbij geen geschikt vervoersmiddel voor een ratje. 

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw ratjes goed vervoerd kunnen worden indien u zelf geen vervoersmandje heeft. Laat ons dit echter wel zo vroeg mogelijk weten. Wij zullen dan een vervoersmandje voor u beschikbaar hebben staan voor de prijs van 15 euro. 

30 Seconds to Rats ratten die niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven, mogen onder geen beding zonder de ons hiervan op de hoogte te brengen worden herplaatst, verkocht, aangeboden worden op advertentie site's.

Wij overleggen onderling met je, en zoeken samen naar een passende oplossing of tot eventuele terugname van de rat(ten)!
Wij nemen enkel ratten terug die bij ons geboren zijn, want wij zijn geen opvang.