D nest 2019 - Geboren op 4 januari

ONDER VOORBEHOUD - 10 DAMES + 3 HEREN
ER KAN UIT DIT NEST NIET MEER GERESERVEERD WORDEN

Moeder:
ME Lagertha
Kleur: Zwart
Tekening: Variberken
Oorstand: Dumbo
Oogkleur: Donker
Vacht: Gladhaar
Geboren op: 28 april 2018

Vader: 
CUD Raspoetin
Kleur: Zwart
Tekening: Marble
Oorstand: Normaal
Oogkleur: Donker
Vacht: Gladhaar
Geboren op: 18 mei 2018

Net als één van onze andere dames besloot Lagertha om midden in de nacht te bevallen. Alles verliep goed, en er kwamen 13 rittens op de wereld. Van dit nest zullen geen rittens bij mij blijven, omdat ik heb besloten niet meer verder te gaan met marble. 

16 januari:
Drukte alom hier in huis, dus vrij weinig tijd om alle rittens op de foto te zetten, maar ik heb m'n best gedaan. 
Werkelijk niet één ritten is hetzelfde, er is zwart, mink, pearl, cinnamon, blauw, zelfs een siamees, en van tekeningen downunder, berken, bareback, capped en marble. De kleuren van de foto's zijn misschien wat raar, maar dat is omdat ik nog een beetje aan het experimenteren ben met m'n camera.

13 januari:
In dit nest is er echt van alles wat. Tekening, geen tekening, en diverse kleurtjes. Mooi nestje.

11 januari:
Wat een kleurtjes en tekeningen. Maar heb ik mij zo vergist in dit nest? In het begin telde ik 10 dames en 3 heren, nu toch echt 8 dames en 5 heren. Nou ja, ook geen ramp, dan heeft nog steeds iedereen die op de lijst staat zijn/haar rittens. Hoe dan ook een heel mooi 13-tal rittens.

9 januari:
Er is van alles wat in dit nest. 

7 januari:
Aan tekening geen gebrek in dit nest. De rittens groeien goed en het kontje van het ritten zonder staart is mooi genezen. 

5 januari:
De verkleuringen beginnen, volgens mij heb ik al iets van een bareback of zo gezien. In ieder geval tekening. Lagertha heeft alleen een foutje gemaakt en bij één van haar dochters de staart er af gebeten, maar dan ook echt finaal er af, zelfs geen stompje zit er aan. Het wondje lijkt goed te genezen, maar ik hou het in de gaten. Ze ligt op beide foto's bovenaan. Ook de geslachten zijn bekeken van dit nest, en ik kom op 10 dametjes en 3 heertjes. 

4 januari:
Moeder is duidelijk niet zo blij met de aandacht, en bleef vrij lang op haar kindjes zitten, maar de aanhouder wint en zo lukte het toch om haar heel eventjes van het nest te krijgen om een foto te maken.

Reserveringen dames:
1: John
2: Doranda (voorkeur voor dumbo)
3: Doranda (of uit het nest van Goyah, indien daar genoeg dames zijn)
4: Natalee
5: Natalee
6: Kim
7: Freya
8: Inge (geen marble)

Reserveringen heren:
1: Natalee - marble
2: Yaël - patched/bles, naam: Daya
3: Sam - marble
4:
Sam - lichte berken
5:
Inge - zwart downunder