Hier stellen wij ons even aan je voor.

 

Mijn naam is Inge, en samen met mijn vriend Jurgen zijn wij de eigenaars van onze dieren. Wij wonen in het plaatsje Maldegem (Oost-Vlaanderen) in België.
Wij hebben een groot hart voor onze dieren. De ratjes zijn huisdieren waar wij dus ook mee fokken. 
Er wordt veel tijd gestoken in het opvoeden (= tam maken) van de rittens, en daar beleven we heel veel plezier aan.
Naast de ratjes hebben we ook 3 honden, hieronder meer over hun en hun voorgangers.

 

Op 9 november 1996 werd mijn eerste Duitse Herder geboren, haar naam was Loena v/d Herdgang. Met haar heb ik 2 nestjes gefokt, een geweldige ervaring.

Op 8 januari 2002 werd mijn tweede Duitse Herder geboren, haar naam was Ocean v. Adelrik. Met haar is  niet gefokt. Dit was wel de bedoeling, maar een baarmoederontsteking gooide roet in de plannen die we hadden, en dat ging dus niet door.

Helaas hebben we beide mooie dames ondertussen niet meer. Loena stierf van ouderdom in juli 2009, haar lichaam was helemaal op, ze wou zelf ook niet meer, en we hebben haar bij de dierenarts rustig in laten slapen. Natuurlijk was ik daar bij, en met haar kop op mijn arm blies ze haar laatste adem uit.

Ocean stierf op 1 oktober 2013, na een zeer zware operatie die nodig was omdat haar buik vol bloed zat. Ze had een tumor op haar milt, en deze was gesprongen. De operatie was goed verlopen ze was stabiel, dus mocht ze de dag daarna mee naar huis. De dag daarop vond ik haar echter in de huiskamer en was ze overleden. 

Nu hebben we Dakota, ook geboren bij kennel van Adelrik. Ze is geboren op 14 april 2014 en woont bij ons sinds 1 juni 2014.

Een hele lieve en makkelijke hond.

Esco is een halfbroer van Dakota, ze hebben dezelfde moeder maar een andere vader. Esco is onze eerste Duitse Herder reu, en daar heb ik 19 jaar op gewacht. Weer een wens die in vervulling is gegaan.
Esco is geboren op 8 augustus 2015.

Als laatste dan Muck, geen Duitse Herder, maar een rasechte straathond uit het verre Roemenië. Begin maart 2016 werd Muck geboren samen met 2 broertjes, in het wild. Hij werd gered, en zijn broertjes ook, maar hun moeder was zo schuw/bang/wild, dat ze haar niet konden vangen. In Juli 2016, toen Muck 15 weken oud was, kwam hij naar België.  We hebben echt wel afgezien met hem, dat zal ik niet ontkennen, maar ondertussen is Muck ook een lid van ons gezin, en zijn we heel blij met hem. Muck heeft 1 nadeel, hij is verschrikkelijk wantrouwig ten opzichte van vreemde mensen, al wordt het langzaam aan wel iets beter.

Loena v/d Herdgang

Ocean v. Adelrik

Dakota v. Adelrik

Esco v. Adelrik


Muck