Wat fokken wij? Ratten natuurlijk

Maar welke kleuren, uitmonsteringen, tekeningen kan je hier verwachten? Dat kan je hieronder vinden.

Siamees in Sealpoint en Bluepoint

Siamees is een uitmonstering en hebben wij in 2 soorten. 
Foto's onder sealpoint (roodoog) en bluepoint.


Russisch Blauw

Russisch blauw is een kleur waar ik in het prille begin van het fokken al verliefd op werd en nog altijd hier te vinden is. Deze kleur blijft het mooist als daar eens een mooie diep zwarte doorheen gefokt wordt. 


Marter

Marter fokken we slechts op zeer kleine schaal, daar kan je hooguit 1 of 2 nestjes per jaar van verwachten. We blijven wel een zwak houden van deze variëteit, die points kan hebben zoals siamezen en burmezen, maar ook bestaat zonder de points. Marter is er in diverse kleuren, maar de variant die zo zwart mogelijk is met rode ogen, dat blijft toch wel de favoriet.


DOWNUNDER

Downunder  is een nieuwe lijn. In het verleden hadden we ze ook, maar helaas is er van die lijn niets meer aanwezig en dus beginnen we opnieuw. We letten hier niet zozeer op kleur, omdat deze lijn puur om tekening gaat. Ook deze ratten zullen we maar op zeer kleine schaal fokken.


SATIJN/HARLEY

Ook op zeer kleine schaal hebben we een herstart gemaakt met vooral satijn, maar satijn en harley gaan nu eenmaal meestal hand in hand, vandaar dat ook harley genoemd wordt. Eigenlijk waren we ermee gestopt, maar toch is het weer bij ons terug gekomen, en de eerste resultaten mogen er zeer zeker zijn. Geen vacht/huid problemen te bespeuren, dus de moeite waard om het nog eens te proberen met deze - ik mag toch wel zeggen - zeer aparte en speciale vachtsoort. Momenteel hebben we alleen een toner man in argente variberken, en een aantal dragers in de kleuren argente, albino en mink.


Verder fokken wij ook met Silvermane.
Klik op de naam om naar de pagina te gaan.