B nest 2020 - Geboren op 13 februari
Aantal rittens: 11
Onder voorbehoud: 4 mannetjes en 7 vrouwtjes
ALLE RITTENS ZIJN BESPROKEN

30STR's Maisie
Zwart silvermane effen
Gladhaar - Normale oorstand

30STR's IT
Zwart silvermane effen
Gladhaar - Normale oorstand


Maisie is een prachtig zwart silvermane meisje met een al net zo mooi en geweldig karakter. Ze is samen geweest met IT, een grote zwart silvermane man. Dit is een lijnteelt nest, aangezien beide ratten een aantal van dezelfde voorouders hebben. Het karakter van IT is ook super, hij is een vriendelijke zachtaardige kerel. 

4 maart:
Even geen foto's maar wel een update. Aangezien de rittens ondertussen stevig op de pootjes staan, lekker stoeien, ravotten en stuiteren, zitten ze sinds deze middag in een traliekooi. Ze hebben een huisje, net als wat ze in hun geboortekooi hadden, en 2 hangmatten. Zo kunnen ze lekker wennen, al lijkt het er bij deze lieverdjes op alsof ze altijd in deze traliekooi hebben gezeten. De kooi die we nu gebruiken is een Alaska. Deze kooi heeft de volgende afmetingen: L 84 x B 48,5 x H 45 cm. Een mooie kooi waar de rittens voorlopig in kunnen verblijven, met voldoende ruimte en niet te hoog. Terwijl ik dit typ zie ik dat de eerste rittens de hangmatten al gevonden hebben. 

1 maart:
Was ik zomaar vergeten de foto's van 28 februari te plaatsen. Maar hier zijn ze dan. Sommige de oogjes al open, de anderen nog met de oogjes dicht.

26 februari:
Wat een verrassing hadden de ratjes vandaag in petto. Toen ik het huisje omhoog deed, bleken er veel meer silvermanes te zijn dan ik in eerste instantie dacht. Alle donkere dames zijn silvermane, alleen de blauwe niet volgens mij, en bij de ventjes zijn het heel zeker dus 3 silvermanes en 1 zwart effen. De rittens maken het prima, de moeder maakt het prima - de papa ook trouwens - en de volgende keer dat er foto's komen, hebben ze de oogjes open.
KLIK OP DE FOTO'S OM ZE GROTER TE ZIEN

De dametjes

De ventjes

23 februari:
Nu het nog te doen is, heb ik alvast eens alle rittens apart op de foto gezet. Er zitten toch aardig wat silvermanes tussen. Drie van de 4 mannen zijn silvermanes, en bij de dames zeker 2 misschien 3 silvermanes. En kijk eens wat een mooie glimmers ze zijn. 

21 februari:
Wat groeien ze hard. Alweer een week voorbij sinds hun geboorte. Op de huidjes zie je nu allemaal schilfertjes, maar over een dag of twee is dat weg. Dit komt door het doorkomen van de vacht. Ze zijn niet meer kaal, maar hebben al een heerlijk zacht vachtje. Als alle schilfertjes weg zijn, hebben ze een prachtig mooi glanzend vachtje. Zoals op de foto's te zien is, zit er maar één blauw ritten bij, en dat is een meisje. Sorry Bas, geen blauwe mannetjes.

19 februari:
Helaas heeft het hele kleintje het niet gehaald, wat natuurlijk nooit leuk is, maar we moeten door en de andere rittens gaan hartstikke goed en groeien snel. Er zit ook een russisch blauwe tussen, volgens mij een meisje.

17 februari:
De kleintjes doen het goed, al zitten er wel 2 kleintjes bij. Eentje was al echt piepklein bij de geboorte, en het is dan ook afwachten of die het zal halen, maar tot nu toe gaat het goed en het buikje is steeds gevuld. 

15 februari:
Ze groeien goed, en Maisie laat zien dat ze ook nog eens een topper is als moeder. Ze is echt alles wat je wilt hebben in een ratje, lief, vriendelijk, knuffelig, zacht, mooi, enz... 

14 februari:
Op de 13e was het dan zo ver en gaf Maisie het leven aan 12 mooie kleine rittens. Op deze foto's zijn we al een dagje verder. 1 dag oud dus.

RESERVERINGEN

Mannetjes:
2 mannetjes gaan naar Bas - zwart silvermane/zwart silvermane
2 mannetjes gaan naar Pieter - zwart/zwart silvermane (O)
ALLE MANNETJES ZIJN GERESERVEERD

Vrouwtjes:
2 vrouwtjes blijven hier - blauw (Fennel)/zwart silvermane
1 vrouwtje naar Deborah - zwart silvermane (O)
2 vrouwtjes gaan naar Esther - zwart silvermane/zwart silvermane (O) 
2 vrouwtjes gaan naar Yannick & Doo - zwart silvermane/zwart silvermane (Nori) (O)
ALLE VROUWTJES ZIJN GERESERVEERD